Ono čemu težimo i što bismo željeli postići je društvo odgovornih i slobodnih pojedinaca. Samo društvo dobro informiranih pojedinca koji te informacije primaju sa zrnom soli i slobodno donose svoje odluke može biti istinski odgovorno društvo.

Želimo omogućiti javnosti slobodan pristup pouzdanim i razumljivim činjenicama o svijetu oko nas, ali i o nama samima, te poticati dodatnu provjeru tih, kao i svih drugih društveno korisnih informacija kritičkim promišljanjem i znanstvenim preispitivanjem.

Da bismo to ostvarili, prikupljat ćemo i javno prezentirati zanimljive i pouzdane činjenice o prirodi te poticati praktičnu primjenu kritičkog mišljenja i znanstvenog pristupa. Otvarat ćemo prostor u javnosti i medijima za ljude koji mogu kvalitetno razjasniti dileme i izazove koje pred moderno društvo stavlja današnji eksplozivan razvoj znanosti i tehnologije. Okupljat ćemo sve koji mogu druge inspirirati da istovremeno razvijaju svoj urođeni skepticizam i svoju maštu.

Tako su u Društvu za promociju znanosti i kritičkog mišljenja dobrodošli svi skeptici, znanstvenici i znanstveni entuzijasti, te svi radoznali ljudi dobre volje.