Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja neformalna je skupina znanstvenika i znanstvenih entuzijasta zainteresiranih da svojim aktivnostima potaknu bolje razumijevanje stvarnosti, funkcioniranja svijeta oko nas, kao i ljudskog ponašanja. Društvo promovira primjenu znanstvenog pristupa i kritičko razmišljanje te djeluje na razotkrivanju i objašnjavanju popularnih zabluda u društvu.

Na Facebook stranici Društva prenosimo važnije obavijesti o našim aktivnostima, a svakodnevno objavljujemo i poveznice na zabavne fotografije, zanimljive video snimke i kvalitetne tekstove s temama iz znanosti i kritičkog mišljenja.

Sve aktivnosti Društva dogovaramo u Facebook Grupi za projekte. Svatko tko ima neku zanimljivu ideju za akciju može to predložiti tamo. Grupa za projekte je strogo moderirana pa se brišu komentari nisu vezani za konkretne projekte.

Ukoliko se želite uključiti u rad, ili se dodatno informirati o aktivnostima Društva, možete to najjednostavnije napraviti kroz Facebook Grupu za rasprave. Tamo su svi više nego dobrodošli, a rasprave su minimalno moderiranim (no nije loše prije komentiranja pročitati i preporuke moderatora).

Sve dosad objavljene video snimke Društva mogu se pronaći na našem YouTube kanalu, a pisani materijali na Scribdu.

Ako se želite zabaviti, preporučujemo stranice I ti možeš biti magneto boy/girl i Čudesni izumi Dr Mamba Džamba.